Nieuws

Schavemaker Rail Terminal en Polzug gaan samenwerking aan

20-04-2015 @ 09:00

Schavemaker Rail Terminal en Polzug gaan samenwerking aan

Vanaf juni zal de HHLA Bahngesellschaft Polzug de inland terminal van Schavemaker te Wrocław toevoegen aan hun netwerk. Door deze samenwerking zullen er meerdere treinen per week de terminal in Zuidwest Polen aan doen. Hierdoor verhogen beide bedrijven hun flexibiliteit en dit zal bijdragen tot een versterking van het Poolse binnenlandse verkeer.

Polzug heeft reeds bestaande terminals in Poznań, Dąbrowa Górnicza en Pruszków. Door het netwerk van Polzug zijn grote havenplaatsen in Europa zoals Hamburg en Antwerpen nu vanuit Wrocław bereikbaar.

Door de geografische ligging naast de autobaan A4 is de bereikbaarheid van de terminal uitstekend en zo ook de verbinding met het achterland. Naast op en overslag, pre en on carriage, kan er een volledig op maat gemaakte logistieke oplossing geboden worden van EDI verbindingen, het vrijmaken van douane goederen tot het vervoer van zware goederen.

Wij verheugen ons op de samenwerking met Polzug. Met deze partner kunnen we een gezamenlijke groei realiseren. De terminal is recent geheel gerenoveerd en uitgebreid. Er is 400 meter extra spoor bijgekomen, 40.000m2 infrastructuur op de terminal is geheel vernieuwd, de opslag capaciteit is verdubbeld tot 3500 TEU en er wordt nu een elektrische Gantry Crane geplaatst.

“Dit alles draagt bij tot een nog efficiëntere overslag van containers en trailers. Nu kunnen wij invulling geven aan onze groei ambities" zegt managing director Rico Schavemaker.

"De toevoeging van de terminal in Wrocław is een fantastische uitbreiding van ons transportnetwerk. Onze klanten kunnen enorm profiteren van het feit dat wij nu ook vanuit Wrocław Polzug service en kwaliteit gaan bieden. De verbinding met deze terminal is bijzonder aantrekkelijk voor klanten die voorheen gebruik maakten van wegtransport om hun goederen naar de grote Duitse en Poolse havenplaatsen te vervoeren. Door de samenwerking met Schavemaker verhogen we onze flexibiliteit en worden de kosten lager, waardoor wij onze concurrentiepositie kunnen verstevigen" aldus Peter Plewa managing director van Polzug.