Nieuws

Opening rail terminal Polen

15-09-2015 @ 11:00

Opening rail terminal Polen

Schavemaker heeft op 15 september jongstleden een fantastische mijlpaal beleefd met de opening van onze gerenoveerde Rail Terminal in  Kąty Wrocławskie. De terminal is sinds 2007 in het bezit van Schavemaker. De renovatie is begonnen in 2013 en heeft ruim 2 jaar in beslag genomen.

Schavemaker heeft in augustus 2015 haar investering volledig afgerond op het terrein van de containerterminal in Kąty Wrocławskie. Dankzij het gerealiseerde project is de modernste Rail Terminal van Polen op de kaart gezet. De totale kosten van de investering bedroegen ruim 6 miljoen euro inclusief een aanzienlijk bedrag dat via een Europese subsidie is verkregen.

De investering omvat de volgende onderdelen:
- De bouw van een kantoor
- Verharding en riolering van 50.000m2 (5ha) met speciaal asfalt
- Opslag depot voor vloeistofcontainers
- 800 meter nieuwe rails en nieuwe wissels
- 2 x nieuwe Reachstacker 45t hefvermogen, merk Kalmar
- 1 x nieuwe Electrische RTG Kraan, 24 meter hoog, 32 meter breed

Met name de kraan, een Rubber Tyred Gantry Crane is ultra modern door zijn elektrische aandrijving en zijn wielen in plaats van rails. Dit biedt een aanzienlijk kostenvoordeel in de exploitatie.

De terminal is beveiligd, 7 dagen per week, 24 uur per dag. Het beheer van de terminal wordt ondersteund door een modern IT-systeem, dat een mogelijkheid biedt tot elektronische gegevens uitwisseling EDI (Electronic Data Interchange) en overbrengen van gegevens via radiogolven RFID (radio – frequency identification).

Dit is tot dusver de grootste door de Schavemaker groep gerealiseerde investering buiten Nederland. De locatie van de investering in Kąty Wrocławskie is niet toevallig. De terminal ligt 1 km vanaf de snelweg A4, in de directe omgeving van de grootste economische zones van Polen (Wałbrzyska Specjalna Strefa Ekonomiczna, Legnicka Specjalna Strefa Ekonomiczna en Tarnobrzeska Specjalna Strefa Ekonomiczna Subzone Wrocław-Kobierzyce). Deze zones concentreren een groot aantal producenten van goederen die uitstekend geschikt zij voor containervervoer, zoals consumentenelektronica, huishoudelijke apparaten, voedingsmiddelen, machines en apparatuur.