Nieuws

Deelname Schavemaker Transport & Logistcs aan Linkedbyrail.

05-10-2016 @ 16:50

Deelname Schavemaker Transport & Logistcs aan Linkedbyrail.

Sinds begin mei van dit jaar is Schavemaker partner in het consortium Linkedbyrail.

Het doel van deze samenwerking  is om het spoor vervoer naar Polen beter op de kaart te zetten, meer volumes te trekken, zodat er mee diensten worden opgezet, en de kwaliteit te verbeteren door bottlenecks weg te nemen.
 
Het eerste ‘Linked by Rail’ project focuste zich op de verbetering van het spoorwegvervoer tussen de Rotterdamse haven en Poznan in West Polen. En met succes: het resultaat is een aantrekkelijke shuttle treinverbinding van 6 vertrekken per week.  Door de komst van deze treinverbinding  rijden wekelijks ruim 300 vrachtwagens minder over de weg.
 
Het huidige convenant is een vervolg op dit succes en richt zich op het in Zuid-Polen gelegen  industriegebied Silezië. Dit gebied biedt grote kansen. Bovendien is een snelle en directe treinverbinding mogelijk, hetgeen noodzakelijk is om het vervoer van goederen per spoor concurrerend te maken ten opzichte van het wegvervoer. Om deze treinverbinding tussen Nederland en Polen te realiseren zullen technische- en handelsbarrières moeten worden overwonnen. Daarnaast speelt marketing en beursbezoeken een grote rol in het programma. Ook zullen er intermodale trainingen worden georganiseerd om de Poolse bedrijven de voordelen van spoortransport te laten inzien.
http://linkedbyrail.com.pl/en