Nieuws

Sluiting Velsertunnel per 15 April 2016

15-03-2016 @ 17:07

Sluiting Velsertunnel per 15 April 2016

Vanaf 15 april gaat de Velsertunnel negen maanden helemaal dicht. De hinder tijdens de tunnelsluiting kan stevig zijn, vooral in de ochtend- en avondspits. De vertraging kan dan oplopen tot ongeveer een half uur. IJmondverkeer.nl is bedoeld als extra service aan weggebruikers, vanwege de duur van de tunnelsluiting en de verwachte hinder. De nieuwe site moet mensen helpen de verkeersdrukte te omzeilen en bewuster te reizen. Bijvoorbeeld door eerder of later te vertrekken, een andere route te kiezen.
 
Realtime reisinformatie

IJmondverkeer.nl is nu al te gebruiken. Bijvoorbeeld om te kijken hoe druk het is op de wegen tijdens de spits. Of om te zien waar de opstoppingen zijn als er een ongeluk is gebeurd. Die informatie is realtime, dus tot op de minuut actueel. Ook is duidelijk welke alternatieve routes er zijn, zodat mensen hun reis om de drukte heen kunnen plannen. Als de tunnel 15 april sluit, wordt de kaart automatisch aangepast, zodat alle nieuwe routes er goed op staan.

Wegwijs in omleidingsroutes
Veel mensen rijden tijdens de tunnelsluiting andere routes dan gewoonlijk, omdat ze deels rijden over tijdelijke wegen die Rijkswaterstaat speciaal voor de renovatie heeft aangelegd. De nieuwe website houdt rekening met deze nieuwe wegen en helpt om wegwijs te worden in de tijdelijke situatie.

www.ijmondverkeer.nl