Nieuws

Schavemaker Logistics acquires Jäger Transport GmbH International

11-12-2018 @ 13:34

Schavemaker Logistics acquires Jäger Transport GmbH International

Schavemaker Logistics B.V. uit Beverwijk heeft per 1 december 2018 alle aandelen van Jäger Transport GmbH International te Bochum (Duitsland) overgenomen. Jäger Transport GmbH International is een familiebedrijf, opgericht in 1979 door Ewald Jäger. Jäger Transport GmbH is een gerenommeerde vervoerder van staal (coils) en deelzendingen naar Groot-Brittannië vanuit standplaats Bochum. Bij de overname zijn 35 personeelsleden, 25 trucks en 40 trailers betrokken. Daarnaast is de locatie in Bochum ook overgenomen. De huidige activiteiten van Jäger passen goed bij de werkzaamheden van Schavemaker en zullen dan ook voorgezet worden. Voor het personeel zal de overname geen gevolgen hebben. De cultuur van beide familiebedrijven sluiten goed bij elkaar aan. Beide zijn gefocust op service, flexibiliteit en langdurige klantrelatie.   
“Deze aankoop past perfect in onze groeistrategie op gebieden waar wij actief zijn zoals staal (coils) en deelzendingen. Met deze overname breiden wij ons netwerk uit met de gewenste vestiging in het Ruhrgebied van Duitsland. Schavemaker heeft veel relaties in het Ruhrgebied en met deze overname kunnen wij nog sneller en beter voldoen aan de wensen van de klant. Daarbij is de vestiging in Bochum perfect gelegen aan Autobahn 40 en biedt de locatie mogelijkheden voor uitbreiding van activiteiten zoals warehousing en distributie”, aldus algemeen directeur Rico Schavemaker.
Door de overname groeit het totale wagenpark van Schavemaker door naar 275 voertuigen en bestaat het personeelsbestand uit meer dan 500 medewerkers.